De Proeflessen en het diplomazwemmen

Wanneer uw kind mag deelnemen aan de proefles en het diplomazwemmen krijgt u hierover tijdig een brief. Hierin staan de precieze tijden vermeld en nog extra uitleg over hoe het een en ander in zijn werk gaat.

Om er zeker van te zijn dat de kinderen zich in een andere omgeving en in een ander zwembad net zo goed kunnen redden als zij tijdens de reguliere lessen doen, vinden de proeflessen plaats in zwembad de Vennen in Dongen.
Het afzwemfeestje vindt gewoon plaats ons eigen zwembad.

                                  
Rooster Kijklessen, Proeflessen en Afzwemfeestjes seizoen 2017-2018: 

 

Kijkles:

Proefles*:

Afzwemfeestje:

Zat. 20 okt. t/m vrij 26 okt.

Zaterdag 27 oktober

Zaterdag 3 november

Zat. 19 jan. t/m vrij 25 jan.

Zaterdag 26 januari

Zaterdag 2 februari

Zat. 6 april t/m vrij 12 april

Zaterdag 13 april

 Zaterdag 20 april

Zat. 22 juni t/m vrij 28 juni 

Zaterdag 29 juni

Zaterdag 6 juli

* De data van de proeflessen zijn onder voorbehoud ivm de planning van zwembad de Vennen.

Voor de volledigheid  hier nog een overzichtje van wat u kunt verwachten aan uitslagen van een proefles:

1: Uw kind mag deelnemen aan het Afzwemfeestje
Voor verreweg de meeste kinderen geldt dat de proefles naar verwachting verloopt en dat hij of zij bekwaam is het A diploma te halen en dus deel kan nemen aan het afzwemfeestje.

2: Er wordt nog besloten door de eigen lesgever of uw kind mag deelnemen aan het Afzwemfeestje
Voor een zeer klein aantal kinderen geldt dat zij niet helemaal hebben laten zien wat ze kunnen en bepaalde technische onderdelen niet helemaal naar behoren hebben uitgevoerd. In dit geval wordt er in de komende reguliere zwemles door de eigen instructrice gekeken en besloten of uw kind al dan niet mag deelnemen aan het afzwemfeestje.

3: Uw kind mag niet deelnemen aan het Afzwemfeestje
Voor een enkel kind geldt dat in een andere omgeving blijkt dat uw kind nog niet bekwaam is om af te zwemmen voor diploma A. Uw kind is helaas nog niet zelfredzaam gebleken in nieuwe situaties. In dit geval kan uw kind helaas nog niet deelnemen aan het afzwemfeestje. 

NB:

  • Kinderen die als eerste in een groepje (met een instructrice) terug naar de kleedkamers komen hebben alles goed gedaan. Deze kinderen mogen allemaal afzwemmen. Dit zal door de instructrice ook nog eens gezegd worden.
  • Als uw kind nog iets opnieuw moet laten zien, komt uw kind wat later naar de kleedkamers. In dat geval komt iemand van ons personeel de uitslag nader bespreken. Afhankelijk van hoe uw kind het gedaan heeft kunt u 1 van bovenstaande uitslagen verwachten. Indien uw kind nog iets opnieuw moet laten zien, kan het dus nog steeds zo zijn dat hij / zij gewoon mag afzwemmen.
     

 

Kerkstraat 36 - 5175 BB - Loon op Zand - 0416-361374