De Proeflessen en het diplomazwemmen


Wanneer wij tijdens de reguliere lessen beoordelen dat uw kind er aan toe is om af te zwemmen voor diploma A, dan wordt uw kind uitgenodigd voor de proefles. U krijgt hierover tijdig een brief waarin de precieze tijden vermeld staan alsmede nog extra uitleg over hoe het een en ander in zijn werk gaat.
Om er zeker van te zijn dat de kinderen zich in een andere omgeving en in een ander zwembad net zo goed kunnen redden als zij tijdens de reguliere lessen doen, vinden de proeflessen plaats in zwembad de Vennen in Dongen.
NB: Wanneer wij tijdens de les hebben beoordeeld dat uw kind aan alle eisen voor diploma A voldoet, gaan wij er van uit dat uw kind af kan zwemmen. Echter beslissen wij tijdens de proefles of uw kind ook in andere situaties waterveilig genoeg is om ook daadwerkelijk zijn of haar A diploma te kunnen halen. U hoort daarom na afloop van de proefles of uw kind af mag zwemmen.
NOOT:
Helaas kunnen vanwege de extra coronamaatrgelen de proeflessen tot nader order geen doorgang vinden. Uiteraard vinden wij dit erg vervelend, maar zullen wij dit niet in de weg laten staan om uw kind af te laten zwemmen voor diploma A wanneer hij/zij daar aan toe is. Wij zullen tijdens de reguliere lessen extra oefeningen doen om er zeker van te zijn dat uw kind klaar is om zijn/haar diploma te halen. Oa zullen wij alvast starten met het zwemmen met lange kleding.

De proefles is alleen van toepassing bij diploma A, bij diploma B en C is er geen proefles. Wij beoordelen tijdens de les alle vaardigheden die nodig zijn voor het behalen van het betreffende diploma. Wanneer uw kind mag afzwemmen krijgt u hierover een brief met meer informatie.
Voor B en C kunnen er, afhankelijk van de ontwikkelingen van de kinderen, tussentijds extra examenmomenten ingepland worden. U krijgt hierover dan een brief met de datum/tijd.

Tevens zullen wij wanneer hier een datum voor bekend is, deze cursief in onderstaand rooster verwerken.

Het afzwemfeestje vindt altijd plaats in ons eigen zwembad.
Helaas kan er door de aangescherpte coronamaatregelen geen afzwemfeestje gehouden worden met ouders in de zwemhal. Heel erg jammer natuurlijk.
Wij hebben er daarom voor gekozen om de kinderen tijdens de les af te laten zwemmen, uiteraard met de benodigde begeleiding en volgens de gestelde eisen vanuit de ENVOZ.
U hoort van de instructrice wanneer dit gepland wordt.
Wij maken dan een compilatie van foto's/filmpjes van de vaardheden van uw kind, zodat u er toch een beetje bij bent geweest.

                                  
Rooster Kijklessen, Proeflessen en Afzwemfeestjes seizoen 2019-2020: 

 

Kijkles:

Proefles*:

Afzwemfeestje:

Zat 17 t-m vrij 23 okt


Zaterdag 17 oktober

ABC: Zondag 24 oktober
Afzwemmen tijdens de les

Zat 12 t-m vrij 19 dec

Zaterdag 12 december

ABC: Zondag 20 december

Zat 20 t-m 26 feb

Zaterdag 20 februari

ABC: Zondag 28 februari

Zat 17 april t-m vrij 23 april

Zaterdag 17 april

ABC: Zondag 25 april

Zat 12 juni t-m vrij 18 juni

Zaterdag 12 juni

ABC: Zondag 20 juni

Meezwemmen 
Zat 17 juli t-m vrij 23 juli
  Extra afzwemmoment ABC:
Zaterdag 24 juli

* De data van de proeflessen zijn onder voorbehoud ivm de planning van zwembad de Vennen.


 

 

Kerkstraat 36 - 5175 BB - Loon op Zand - 0416-361374